Ajankohtaista

Hyvää joulua ja menestystä vuodelle 2019!

Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta! Haluamme toivottaa kaikille rauhallista joulua ja menestystä vuodelle 2019. Tänä vuonna teimme yhteistyötä Lastentautien tutkimussäätiön kanssa lahjottamalla säätiön kautta lastentautien tutkimukseen.

Verohallinto ottaa käyttöön Suomi.fi-valtuudet

Verohallinto ottaa 1.11.2018 käyttöön Suomi.fi-valtuudet veroasioinnissa. Tähän asti asiointi on tapahtunut Katso-valtuuksin, mutta Katso-tunnusten vanhoilla valtuutuksilla ei enää 1.11.2018 alkaen pääse OmaVero-palveluun. Apti tarvitsee Suomi.fi-valtuutuksen asiakkailtaan, jotta pääsemme jatkossakin hoitamaan veroasioita.

Lue lisää

Fimean kyselyt vuoden 2017 taloustiedoista ovat ilmestyneet

Fimea on lähestynyt apteekkareita viikolla 37 vuoden 2017 taloustietokyselyllä. Kuten ennakkoon oli tiedossa, kysely on toteutettu verkkolomakkeena ja vastausaikaa on kuukausi, eli 12.10.2018 asti.

Fimea on laajentanut kyselyä ja kerää nyt sellaisia tietoja, joita ei aikaisempina vuosina ole kyselty. Tällaisia ovat mm. lääkemyynnin jakautuminen resepti- ja itsehoitolääkkeiden välillä, toimitettujen lääkemääräysten määrä sekä tiedot apteekin aukioloajoista. Lisäksi kyselyyn tulee täyttää apteekin taseen tietoja, joita ennen ei ole kysytty.

Lue lisää

Fimea kerää pian apteekkien taloustietoja vuodelta 2017

Apteekkimaksu muuttui apteekkiveroksi 1.1.2017 ja samalla vastuu veron määräämisestä siirtyi Fimeasta verohallintoon. Fimea on perinteisesti kerännyt apteekkien taloustietoja tarkasteltavaa vuotta seuraavan vuoden toukokuun alkuun mennessä. Kuluvan vuoden alupuoliskolla Fimea kuitenkin ilmoitti uudistavansa tietojen keruuta.

Tarkempaa tieto Fimean aikataulista on odotettu pitkin kesää. Nyt Fimea on viimein lähestynyt apteekkareita ja ilmoittanut, että uusi sähköinen ilmoituslomake valmistuu lähiaikoina. Ennakkotiedon perusteella Fimea antaa vastaamiseen aikaa noin kuukauden.

Lue lisää

Aptin Syyskoulutus 2.11.2018

Tämän vuotinen Aptin Syyskoulutus pidetään viime vuoden tapaan Clarion Hotel Helsinki Airport -hotellissa. Koututuksen ajankohta on perjantai 2.11.2018.

Syyskoulutuksen ohjelmassa on tänä vuonna tarjolla perinteisten kirjanpito-, vero ja apteekkimaailman ajankohtaisaiheiden lisäksi mm. sijoittamiseen,  digitalisoituvaan maailmaan ja palkanlaskennen muutoksiin liittyviä luentoja. Lue lisää koututuksestamme täältä.